Ανακύκλωση -Απορρίμματα

Βέλτιστη εκμετάλλευση των απορριμμάτων της Ευρώπης
Πώς σας φαίνεται να μονώσετε τα σπίτια σας με μπλου-τζην; Η Ευρώπη στρέφεται προς τα απορρίμματα και τα χρησιμοποιεί ως πόρο, παρόλο που οι στόχοι ανακύκλωσης που έχει θέσει θ' αργήσουν ακόμα να επιτευχθούν.




Δεν είναι σκουπίδια, είναι πολύτιμα!
Οι ευρωβουλευτές θέλουν να ενισχύσουν τους κανόνες που θα ενθαρρύνουν την ανακύκλωση ηλεκτρικών αποβλήτων, την ανάκτηση πολύτιμων υλικών και που θα σταματήσουν το υπερπόντιο ντάμπινγκ.




Μετατρέποντας απόβλητα σε πόρους
Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν αποδοτικότερη χρήση των πρώτων υλών μέσω ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης ηλεκτρονικών απορριμμάτων.





Σπάνιες Γαίες
Η ΕΕ πρέπει να βρει τρόπους απόκτησης σπάνιων γαιών. Αλλιώς, αντίο iPods, κινητά τηλέφωνα κι επίπεδες οθόνες! Και τι θ' απογίνω εγώ;




Ηλεκτρονικά απόβλητα
Τι συμβαίνει με τα παλιά ψυγεία, τηλεοράσεις και υπολογιστές στην Ευρώπη; 9 εκατομμύρια τόνοι ηλεκτρονικών αποβλήτων ρίπτονται σε ετήσια βάση. Ο Blink ερευνά.





Τα απόβλητα αποτελούν το νέο «λευκό χρυσό»
Οι Ευρωπαίοι παράγουν εννέα εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών απορριμμάτων ετησίως, ένα δυνητικό όφελος για επιχειρήσεις ανακύκλωσης που έχουν ενωθεί με τους κατασκευαστές των συσκευών για να μετατρέψουνε τα απορρίμματα σε προστιθέμενη αξία.




Απόβλητα: ένας πόρος που δεν αποτελεί πρόβλημα
Ανάκτηση, ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση. Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει, αν οι οικονομίες μας πρόκειται να καταστούν βιώσιμες και αποτελεσματικές. Λοιπόν, τι κάνει η Ευρώπη για την αντιμετώπιση των πράσινων προκλήσεων; Το EPTV θέτει τις ερωτήσεις σας στους πολιτικούς.