Ο Blink και οι φίλοι του στο Διάστημα

Ariane Ο πύραυλος της Ευρώπης στον διαστημικό αγώνα ονομάζεται Ariane. Αρκετές χώρες συνεργάστηκαν για την ανάπτυξή του, με στόχο να μην χρειάζεται να επικαλεστεί τις ΗΠΑ να θέσουν τους δορυφόρους σε τροχιά.





Γαλιλαίο
Επικείμενη αναχώρηση για το πρόγραμμα Galileo - του ευρωπαϊκού δορυφορικού προγράμματος. Στόχος: οδηγεί τους Ευρωπαίους σε όλο τον κόσμο. Ας μπούμε σε τροχιά για να το δείτε να δουλεύει.





Η Ευρώπη στο διάστημα (I)
Τρία, δύο, ένα... απογείωση! Μπείτε σε τροχιά με τον Blink, έχοντας αποστολή ν' ανακαλύψετε περισσότερα για τις ευρωπαϊκές προσπάθειες κατάκτησης του αγνώστου.





Η Ευρώπη στο διάστημα (II)
Πάμε μια βόλτα στον Ήλιο! ...Και στον Άρη! Ο Blink ανακαλύπτει ακόμα περισσότερα για τις ευρωπαϊκές προσπάθειες εξερεύνησης του Ηλιακού μας Συστήματος.





Η Ευρώπη στο διάστημα (III)
Προορισμός Κρόνος, περίπου 1,2 δις χιλιόμετρα μακριά! Η Ευρώπη κάνει γιγάντια βήματα στο διάστημα, αλλά προσέχει ακόμα και τον πλανήτη Γη!





Η Ευρώπη στο διάστημα (IV)
Ζωή στο διάστημα, επιβίβαση σε νέους πλανήτες και ταξίδια στην άκρη του Σύμπαντος... Ο Blink εξερευνά πώς κάποια απ' αυτά τα όνειρα μπορεί να γίνουν σύντομα πραγματικότητα.





Αστροναύτης του ΔΔΣ λέει ψηφίστε σήμερα, για τον κόσμο του αύριο!
Κοιτάζοντας την Ε.Ε από το διάστημα φαίνεται σαν ένα ομογενές σύνολο, ακόμα και αν δεν σκοπεύουν όλοι να ψηφίσουν. Ο αστροναύτης Frank De Winne στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό παροτρύνει τους Ευρωπαίους να σκεφτούν τον κόσμο του αύριο και να ψηφίσουν.





Μια κοινωνία που παύει να εξερευνά είναι μια κοινωνία που παύει να προοδεύει- Frank De Winne
Ο Βέλγος Frank de Winne, ο πρώτος αστροναύτης της ESA που ήταν επικεφαλής διαστημικής αποστολής, επέστρεψε μόλις ύστερα από έξι μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μίλησε στην EuroparlTV για τη ζωή πάνω στο ISS, την αποστολή του και τα πράγματα που μαθαίνει κανείς στο διάστημα. Συζητά επίσης το μέλλον των διαστημικών ταξιδιών και τη σημασία τους για την ανθρωπότητα.





Εμπειρογνώμονες της ΕΕ για το διάστημα συναντιούνται στις Βρυξέλλες
Το χαρακτηριστικό πρότζεκτ για το διάστημα της ΕΕ, το Galileo πρέπει να τεθεί σε λειτουργία ως το 2014, αλλά χρειάζεται ακόμα κι άλλα χρήματα για να απογειωθεί.





Γιατί δεν μπορεί να εκτοξευθεί το Galileo;
Χρειάζεται η ΕΕ δικό της σύστημα δορυφορικής πλοήγησης; Συζητούμε τις χρήσεις, τα προβλήματα και το μέλλον του ολοένα και πιο ακριβού και καθυστερημένου ευρωπαϊκού έργου.





Πλοήγηση από τ' αστέρια της ΕΕ
Με τους πρώτους δορυφόρους Galileo να είναι πλέον σε τροχιά, το όνειρο για ένα ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης κοντεύει να πραγματοποιηθεί, θ' αξίζει όμως την τιμή του;





Διαστημικά απόβλητα
Η τροχιά της Γης είναι γεμάτη από τεχνητά σκουπίδια που μπορεί να καταστρέψουν ενεργό διαστημόπλοιο, αν συγκρουστούν μαζί του. Εξοπλισμένη με νέες αρμοδιότητες, η Ευρώπη θέλει να επιστήσει την προσοχή.





Με επιτυχία στέφθηκε η παρθενική πτήση του νέου πυραύλου της ESA,VEGA.





Η Ευρώπη στο διάστημα
Από το 2009, οι ευθύνες της ΕΕ περιλάμβαναν επιπρόσθετη διάσταση: το διάστημα. Ελέγχουμε τα εμβληματικά έργα της κοινοτικής πολιτικής του διαστήματος.





Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο διάστημα;
Δεν αποτελεί πια όνειρο! Έγινε πραγματικότητα με δύο διαστημικά προγράμματα - το Galileo και το GMES - και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.