Καταναλωτής

Αλλαγές στην καθημερινότητά σας
Πολλοί νέοι ευρωπαϊκοί νόμοι υιοθετήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και το EuroparlTV ανατρέχει σε κάποιες βασικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν άμεσα.



Δικαιώματα καταναλωτών
Δίνοντας τέλος στα κρυφά κόστη και διευκολύνοντας την επιστροφή αγορών, η νέα Οδηγία για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών κάνει πιο ασφαλείς τις αγορές σε όλη την ΕΕ.





Ο Michel Teychenné για τα δικαιώματα των επιβατών
Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι επιβάτες που ταξιδεύουν με λεωφορείο ή μέσω θάλασσας θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που απολαμβάνουν επιβάτες εναέριας κυκλοφορίας, αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο. Μιλήσαμε με τον εισηγητή.





Θα ξαναμπούν σε τροχιά τα ευρωπαϊκά εκδοτήρια εισιτηρίων τρένων;
 Η Ευρώπη έχει το πιο πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυο του κόσμου αλλά η κράτηση εισιτηρίων τρένων μεταξύ δύο κρατών της ΕΕ μπορεί ν' αποδειχθεί πραγματική πρόκληση. Το EuroparlTV στην έρευνα.





Νέα δικαιώματα για επιβάτες λεωφορείων
Μετά τους επιβάτες εναέριων, θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μέσων, εφαρμόζονται τώρα νέοι κανόνες για την προστασία των επιβατών λεωφορείων. Η επίτευξή τους δεν ήταν εύκολη υπόθεση...





Έλεγχος μαραφετιών
Τα εισαγόμενα παιχνίδια και ηλεκτρικά είδη υπόκεινται σε κανονισμούς ασφαλείας ΕΕ κάποια όμως ξεγλιστρούν από τους συνοριακούς μας ελέγχους. Οι Ευρωβουλευτές ψάχνουν τρόπους για να πιάσουν τους απατεώνες





Τέλος ο πόλεμος της μπανάνας;
Ο πόλεμος της μπανάνας τελείωσε! Η αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΕ και των νοτιοαμερικάνων παραγωγών μπανάνας διήρκεσε 16 χρόνια. Οι προβολείς στο αγαπημένο φρούτο των Ευρωπαίων!