Διατροφή – Ποιότητα Διατροφής

Πρόχειρο φαγητό
Αύξηση του αριθμού των νέων Ευρωπαίων οι οποίοι είναι παχύσαρκοι. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί να βρει τρόπους για να νικήσει αυτή την επιδημία.





Καταλάβετε τι τρώτε
01'43'' - Οι μισοί Ευρωπαίοι είναι υπέρβαροι. Νέοι κοινοτικοί κανόνες για την επισήμανση των τροφίμων έχουν στόχο να μας ωθήσουν σε πιο υγιεινές επιλογές, θα λειτουργήσει όμως αυτό και πώς θ' ανταπεξέλθει η βιομηχανία;





Χωρίς Προσθήκη Ζάχαρης
01'33'' - Οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερους χυμούς φρούτων από ποτέ, αλλά μήπως εξαπατώνται από το μύθο περί υγείας; Οι Ευρωβουλευτές θέλουν να ξεκαθαρίσουν τους κανόνες για τις ετικέτες και την παρασκευή χυμών φρούτων.





Πρόσκληση σε γεύμα
05'23'' - Ο ευρωβουλευτής Marc Tarabella συζητά με τη Julie Martin κατά τη διάρκεια γεύματος, τις ενέργειες της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων που αφορούν τα τρόφιμα, από τους λιμούς μέχρι τη σπατάλη των τροφίμων.





Ποιότητα
Στον κατάλογο: πάνω από 1000 προϊόντα με ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας. Έκανα δοκιμή γεύσης! Υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα...





Είναι βιολογικά; Παραδοσιακά; Θεμιτού εμπορίου;
Οι ευρωβουλευτές συζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την ποιότητα των τροφίμων μας με απλούστερη, πιο περιεκτική σήμανση





Επισήμανση των τροφίμων
Ανατρέχουμε στον μακροχρόνιο αγώνα για τη βελτίωση της πληροφόρησης που είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές όταν επιλέγουν τι θα φάνε.





Κλωνοποίηση
Σας αρέσουν οι κλωνοποιημένες μπριζόλες; Ο Blink ερευνά γιατί και πώς κλωνοποιούνται ζώα και ρωτά τους ειδικούς αν ξέρουμε πραγματικά τι βάζουμε στο πιάτο μας.





Αντίσταση στα αντιβιοτικά
Η υπερβολική χρήση κτηνιατρικών αντιβιοτικών οδηγεί σε υπερβολικά ανθεκτικούς ιούς που σκοτώνουν 25.000 Ευρωπαίους κάθε χρόνο. Το EuroparlTV στην έρευνα.





Φθαλικές ενώσεις
Είναι κρυμμένες σε αντικείμενα από μαλακό πλαστικό! Οι φθαλικές ενώσεις είναι τοξικές και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα παιδιά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μειώσει τη χρήση τους σε παιχνίδια για την προστασία της υγείας.





Βιολογικά τρόφιμα
Τα βιολογικά τρόφιμα είναι της μόδας! Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι τρώνε βιολογικά, παρά την κρίση. Τι σημαίνει όμως βιολογικά και είναι πράγματι καλά για εμάς;