Βιοποικιλότητα

Βιοποικιλότητα
Οι τριχωτοί, φτερωτοί και γλιστεροί φίλοι μας καθώς και τα φυτά της Γης εξαφανίζονται σιγά-σιγά. Ποιος θα έχει σειρά; Ο Blink κάνει μια επίσκεψη στην ύπαιθρο και ανακαλύπτει γιατί πρέπει ν' αλλάξουμε.



Η βελτίωση της βιοποικιλότητας
Το 2010 είναι το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας. Ο στόχος των ευρωπαϊκών χωρών είναι να σταματήσει η φθίνουσα πορεία της βιοποικιλότητας. Ο Blink συναντήθηκε με τη Sirpa Pietikäinen να μιλήσουνε γι 'αυτό.




Μέλισσες
Οι μέλισσες κινδυνεύουν. Τι θα κάναμε χωρίς αυτές; Υπάρχουν λόγοι ανησυχίας καθώς το ένα τρίτο των τροφών που καταναλώνουμε εξαρτώνται από τις μέλισσες.





Φώκια
Δεν υπάρχουν άλλες γούνες φώκιας στις βιτρίνες μας αυτό το χειμώνα. Η πώληση της γούνας φώκιας είναι απαγορευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό να καμφθεί το κυνήγι της φώκιας παγκοσμίως.




Ενίσχυση της βιοποικιλότητας
Η βιοποικιλότητα είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, αλλά οι δραστηριότητες μας αλλάζουν τα οικοσυστήματα, όπως η περίπτωση της μέλισσας που πλέον πετά πάνω από χωράφια γεμάτα φυτοφάρμακα, όπου οι αριθμοί τους έχουν μειωθεί δραματικά, στις μολυσμένες πόλεις μας, όπου ευδοκιμεί. Γιατί; Ενημερωθείτε, συντονιστείτε στις συζητήσεις με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων μας, οι οποίοι συζητούν γιατί η βιοποικιλότητα είναι σημαντική και τι αναμένουν από το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας.




Ύδωρ
9 στις 10 παραλίες είναι καθαρές από τις 21.400 παραλίες στην ΕΕ που ελέγθηκαν . Ο Blink πήγε επί τόπου με τον Manu και τον Geof να ελέγξει κατά πόσον η αγαπημένη τους παραλία είναι καθαρή. Keywords: Διακοπές, νερό, θάλασσα, Κολύμβηση, Ποτάμι, Ρύπανση, Περιβάλλον.




Το οικολογικό σήμα Ecolabel
Το λουλούδι με μπλε αστέρια για πέταλα - είναι ένα ελάχιστα γνωστό λογότυπο; Αυτό το ευρωπαϊκό λογότυπο μπορεί να βρεθεί σε πάνω από 3000 προϊόντα και εγγυάται τον σεβασμό για το περιβάλλον.



Σώζοντας τη φύση σώζουμε τον εαυτό μας - και τα λεφτά μας!
Οι ευρωβουλευτές ζητούν πραγματική δέσμευση για τη διατήρηση και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας στην ΕΕ - λένε ότι δεν έχουμε περιθώρια αποτυχίας.



Βιολογική Πειρατεία
Υπάρχουν θησαυροί ολόκληροι μέσα στα παρθένα δάση, όπως φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες. Κάποιοι βιομηχανικοί γίγαντες τα αρπάζουν για να δημιουργήσουν τα δικά τους φάρμακα...;