Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα σοβαρά παιχνίδια θεωρούνται ένας ιδιαίτερα κατάλληλα τρόπος εκπαίδευσης. Η χρήση αυτών των παιχνιδιών προκειμένου να επηρεαστούν θετικά οι μελλοντικοί καταναλωτές ενέργειας, με άλλα λόγια προκειμένου οι σημερινοί μαθητές να μάθουν να σέβονται περισσότερο το Περιβάλλον και να εξοικονομούν περισσότερη ενέργεια στο σπίτι τους, αποτελεί πρόκληση για τους ερευνητές και τους σχεδιαστές. Τα παιχνίδια θα πρέπει όχι μόνο να οδηγούν στις επιθυμητές επιπτώσεις στις μεταβλητές των αποτελεσμάτων, αλλά και να αρέσουν σε όσους είναι ιδιαίτερα επικριτικοί.



Εκπαιδευτικό παιχνίδι, EnerCities

Το EnerCities, παρέχει κίνητρα για την αειφόρο βιωσιμότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και βελτίωση της στάσης των παικτών όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας από τα νοικοκυριά.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι παίζοντας το EnerCities, οι παίκτες υιοθέτησαν μια πιο θετική στάση απέναντι σε μερικές από τις καθημερινές τους συμπεριφορές, που σχετίζονται με την ενέργεια. 

 


Εκπαιδευτική εκστρατεία Generation Awake

Οι επιλογές σας κάνουν τη διαφορά. Θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας στο έπακρο, σεβόμενοι παράλληλα τη φύση; Τότε η εκστρατεία Generation Awake απευθύνεται σε εσάς. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνειδητοποιήσουμε τις καταναλωτικές μας επιλογές, καθώς και τις συνέπειές τους στους φυσικούς πόρους του πλανήτη. Από τη στιγμή που θα γίνετε μέλος της εκστρατείας Generation Awake, γνωρίζετε πλέον ότι οι επιλογές σας δεν αλλάζουν μόνο τον κόσμο μέσα στον οποίο ζείτε, αλλά και τον πλανήτη συνολικά.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα πάντα στη ζωή είναι θέμα επιλογών, το να παίρνετε καθημερινά έξυπνες αποφάσεις που σέβονται το περιβάλλον είναι αυτό που κάνει τη διαφορά όχι μόνο για τη δική σας ζωή, αλλά και για τη ζωή της οικογένειάς σας και των φίλων σας. Καταρχάς, με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε χρήματα, να βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας και κατ’ επέκταση να βοηθήσετε την οικονομία της χώρας σας. Πάνω από όλα, όμως, οι πιο έξυπνες καταναλωτικές επιλογές μετατρέπουν την πόλη σας, τη χώρα σας, την Ευρώπη και γενικότερα τον πλανήτη σε ένα πιο υγιές και βιώσιμο μέρος.

Δείτε τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ανακαλύψετε με ποιον τρόπο οι επιλογές σας κάνουν τη διαφορά στην προσωπική σας ευημερία, αλλά και στην ευημερία ολόκληρου του πλανήτη.


Εκπαιδευτικό Παιχνίδι Energy 2020:
Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για την ενεργειακή απόδοση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μια νέα μορφή Ενέργειας: Εσύ.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ.
Πώς μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή; Είναι απλό. Χρειάζεται ο καθένας μας να κάνει από κάτι μικρό. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του ENERGY BITS.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ. Σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν δράση. Η Ευρώπη έχει θεσπίσει το πρόγραμμα 2020. Ωραίοι αριθμοί, αλλά τι σημαίνουν; 20% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου- κάτω από τα επίπεδα του 1990. 20% αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. 20% μείωση στη χρήση πρωτογενούς ενέργειας σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα επίπεδα.